ArtEZ Conservatorium

Sinds september 2011 is Marjan verbonden aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten als hoofdvakdocent zang Klassiek. Zij geeft er les aan Jong Talent, Bachelor- en Masterstudenten en aan exchange studenten via het Erasmus uitwisselingsprogramma.

Van 2011-2019 was zij tevens methodiekdocent zang klassiek.

Naast de reguliere hoofdvaklessen verzorgt zij elk studiejaar bijzondere projecten en groepslessen samen met de zangcollega's en correpetitoren. Deze projecten zijn bedoeld voor alle bachelorstudenten. Onderwerpen waren o.a. Italienisches Liederbuch, H.Wolf, Recitatief zingen, Ensemble zingen, Ch. Ives Songs, Songs by J.Haydn (In love with Haydn) en de liederen van Francis Poulenc waarmee de zangklas ook optreedt onder de titel 'Voyage a Paris' op het Festival Opera aan Zee in Noordwijk. met regieadvies van Elsina Jansen

Ook organiseerde zij voor ArtEZ twee keer een drie-daagse Masterclass met gastdocent Margreet Honig en een masterclass door sopraan Evelyn Tubb over H.Purcell en tijdgenoten.

En in 2021 coordineerde zij een drie-daagse masterclass met sopraan Lenneke Ruiten voor alle bachelorstudenten.

Kijk voor actuele informatie op artez.nl. waar je ook alles kunt vinden over onze klassieke zangstudie,de hoofdvakdocenten en de bijbehorende toelatingseisen.